almost new year

Lite snabbt då, I förrgår var det kusinträff... nu lät ju det som värsta tråkiga släktträffen, men jag är väldigt tajt med mina kusiner så det var riktigt roligt faktiskt. Vi var hos Olle och kikade på film, vette tusan vart jag var när dom valde filmer... det blev The number 23 och TMNT (teenage mutant ninja turtles).. a men det dör ju, sällskapet var bättre än filmerna i alla fall.
Och igår träffade jag kära Stewie som jag inte har träffat på evigheter känns det som. Det blev en lunch på staden som senare inspirerade våran middag. Vi gjorde en ruskigt god macka med parma skinka, mozzarella, tomater och philadelphiaost.. mmmums.
Trots min mätta mage åkte jag till Kenneth på kvällen för att trycka i mig lite tårta, trevlig folk där med. men kvällen slutade inte där, nej jag följde med Fanny hem och kikade med henne på Wall-E... gullig film:)
Kvällen är fortfarande lite oklar, det enda jag vet är att jag ska käka hos Malin och efter det får vi se vart det bär av.
Ja, nu blev ju inte det där så kortfattat. Whatever.
Hoho, imorn fyller jag år, 19 närmare bestämt. Mamma med, eller inte 19, men vi kan väll säga 27, då blir hon glad vet jag.







-EmmaSten

i need another story

Började dagen med att stiga upp relativt tidigt, vid åtta närmare bestämt. Aningen senare tog jag vrålåket mitt uppöver och tänkte att jag skulle besöka min farmor på sjukhuset. Hade hört ryktas om att man kanske inte skulle få komma in pga magsjuka men jag hade en plan... jag smet in kvick som en vessla till hissarna, navigerade min väg upp till rätt våning och tassade fram på tå... lite surt att man då ska bli stoppad av en dörr med en fet skylt BESÖKSFÖRBUD, och en sjuksköterska på krigsstigen. Eller sköterskan var faktiskt riktigt trevlig men det hade varit mer aktion om hon hade varit en köttig dörrvakt som gjorde allt för att ingen skulle ta sig igenom dörren. Så jag antar att det är jag som håller koll på huset ett tag nu, eller jag och far min som gör allt i sin makt för att hålla varenda snöflinga borta från farmors parkering. Men han gör ett bra jobb ändå.
Efter att ha slösat en hel tia på en parkering jag egentligen inte behövde (och jag var givmild nog att ge bort resterande tid till en halvt-svensktalande kvinna, som för övrigt blev dölycklig) hamnade jag på stan. Införskaffade en blus, tre par panties och en prelle till moderkakan.
Kvällen har spenderats med Eveoch vi har tränat och sedan äte upp det vi förlorade i den hårda träningen. Kollade på en film också, She's Out of my league, helt okej rulle.

-Emma Sten

tell me what you want to hear

Imorgon tror jag att jag ska åka in till staden en sväng, har hört att det ska vara rea där...och på kvällen kommer tydligen eve hit och vi skulle hitta på någe, får se vad det blir för skoj.

-Emma Sten

efter helgen sådär

Har haft en riktigt skön julhelg med en massa mat och filmtittande. Fick en massa fina julklappar också,som högtalare till min ipod, stativ till kameran, 'med andra ord' (döroligt spel), Adam Lambert cd (<3) ansiktskbehandling bland annat. Bjuder på ett gäng bilder från julafton...

mmm, mat

jag och mormor

Eves katta

Alvas julklapp, en jycke

Vem fick vara tomte månntro... vissa fick för sig att tomten rökt eller nått

Efve och jag

Olle

Jag i min nya sparkdräkt (nä den är i två delar)

-Emma Sten

Goder jul

sorry, ingen bild på granen nu. Sitter nämligen i bilen på väg ner till mormoroch morfar för att käka jullunch. Nu är det inte så att jag alltid har med mig datan i bilen, ellerjag har aldrig det. Men mamma fick en ipod i julklapp och jag försöker ladda ner itunes till datan, men det verkar vara nå problem med anslutningen eller så. Så under tiden jag väntar på den tänkte jag passa på att slänga in ett God Jul här. Kvällen kommer att tilbringas på hemmanet at Lindströms house. Undra om tomten kommer... kanske jag ska gå och köpa tidningen nån gång sisådär vid 7..
Anyway.. GOD JUL!

-Emma Sten

heey hoooe

Ja då var det inte många timmar kvar till julafton. Så dagen har ägnats åt att fixa det sista, som att följa med modern till birsta, en sväng upp till farmor, fixat julgran och snart kommer Eve och vi ska troligtvis klä den fina granen. Om ni har tur så kanske jag hinner lägga upp nån random bild på den sen.

nu kom hon...
-Emma Sten

fått en flaska i huvet

Inget jobb igår så besämde mig för att åka in till stan, strosade runt där och köpte klart alla julklappar. Kände hur hungern började krypa sig inpå mig, men man vill ju liksom inte sätta sig själv nån stans och äta. Som på beställning ringde mobilen och Laila frågade om jag ville gå och käka nått med henne. Så det blev en sen lunch på Charm, mmm. Gick lite till på staden sen rullade vi till hennes crib och chillade där, tror att hon försökte göda mig.
Åkte sedan hem för att trycka i mig lite middag, stuvade mackisar och korv, även fast jag inte var så hungrig så åt jag lite för mycket. Kändes nästan som en upprepning från julbordet.
Kikade på lite Grey's innan jag somnade.
Idag har jag städat lite här hemma, sen klockan 15 så är det dags för jobb, badvakt. Slutar nån gång vid halv nio ikväll. Just det, jag måste fixa nått att äta.

-Emma Sten

tears don't fall

PALTKOMA! huh, jag kommer att vara mätt fram till julafton. Varför kan man inte bara äta så att man blir sådär mysmätt? Men all mat ligger ju liksom bara där och vill bli uppäten. Jag pratar alltså om julbord nu. Leverpastejen har nästan alltid legat högst på min lista, men tror nästan att gravlaxen gick om. Den är typ mysig att tugga på... sen hade de ju ett gigantiskt urval på efterrätter, min favvo där blev nog saffranspanacotta..mm! Nog om vad jag har ätit idag. Jobbade ju också, och det gick bra förutom att jag höll på att sommna i sittande ställning på rasten. Pysslade mest idag och kollade på när ungarna lekte kurragömma med dunk. Sen har jag investerat i en ny torkararm till bilen, alltså den som håller i torkarbladen. Detta eftersom  precis när snöstormandet började så kapitulerade vindrutetorkarn på förarsidan och det kändes liksom bäst att fixa det. so, done!

-Emma Sten

as we know it

Jag har fått nå beroende av Grey's Anatomy, började kika på det för nå veckor sen och kan inte sluta, sjukt bra serie. Ville bara få det ur mig.
Imorgon är det inplanerat jobb från 7 till 15 och senare på kvällen ska jag på julbord, gott! min favvo på julbordet är nog leverpastej, och kanske lite lax också. Fast då måste det vara en god lax, gravad... på en hårdbrödmacka  kanske. nog om det. Inte så långt kvar till jul nu heller, bara 4 dagar tror jag.

-Emma Sten


read betwin the lines

Nä nu tycker jag att det kan sluta snöa! Jag kom nästan inte upp för hemmanetbacken idag :O! Det var helt omöjligt att ta fart så jag försökte maska mig upp på ettan, dumt nog växlade jag till tvåan och farten sänktes mer och mer. Trots Eves hejarrop så tog det stopp och däcken bara spann runt och bilen stog kvar... Tur då att Sebbe och Sanna kom rullande nerför backen (tajming) med sin fyrhjulsdrivna bil. Sebbe och Eve puttade på med alla krafter, eller Sebbe gjorde det och eve hejade mest på , så jag kom lös till slut! Tack för det! :) Nu är det inte så att jag gnäller på min bil, för den är awesome, men tror att jag skulle behöva utrusta den med ett par bättre vinterdäck.
Kikade på lite fotboll idag med Eve, man saknar lite att spela själv faktiskt. Efter det blev det middag på Biteline, gott! Senare blev det även bio, Tron legacy, och den dög... det är mitt betyg. Om man hade varit en datanörd hade den kanske legat på top 5-listan, men inte på min.
När jag skulle rulla hemåt så hade hela vägen blivit igensnöad, och inte lite! Det hade drivit från sidorna så det var nästan en meter snö i drivor... Men hem kom jag trots det.
i brist på ny bild:

-Emma Sten

julgodis

Alltså det känns som att jag måste hålla på med nått hela tiden, nyss gjorde jag julgodis. Rockyroad som den även kallas. Och det kanske är bland det lättase receptet att följa. Jag vet att jag har skrivit ner det här förut en gång men jag gör det nu ocskå för de som vill göra ett riktigt gott julgodis nu såhär till jul/nyår.
200g smält mörk eller ljus blockchoklad
1dl grädde
1dl grovhackade eller hela cachewnötter
1dl macadamianötter
1dl grovhackade dumle
1dl grovhackade skumtomtar
(man kan välja vad man vill ha i själv, det behöver inte vara samma saker som jag har. Torkad frukt om man är mer åt det nyttiga hållet, men det är ju inte jag. Sen om man vill ha en större så kan man bara dubbla allt, det var egentligen det dubbla det stog i receptet men jag personligen tyckte att det räckte med hälften)
Sedan blandar man först ihop grädden med chokladen till en jämn färg. Lägg sedan i resten och blanda om. Tömm upp det i en smal avlång form eller i små muffinsformar, det blir bättre med alternativ 1. ställ sedan in i kylen för att stelna. När den är klar är det bar att skära upp en bit och trycka i sig den. Mums!


den här blev en test godis. Resten står och svalnar :)
-Emma Sten

frozen apple dudes

Lite dålig uppdatering, jag vet. Tänkte slänga in ett inlägg igår men det ville ju inte universum... eller det gick inte att logga in i natt så då var det bara att acceptera situationen liksom. Nåväl, min mage börjar lyckligtvis att repa sig var och jobbade igår i alla fall, fast var inte så sugen på lunch. Men eftersom man sitter med en massa barn så kan man ju inte ta bara exempelvis lax, som det då var till lunch igår, utan måste ta en hel portion med grönsaker och hela kittet. Men slug som jag är åt jag endast en liten bit av laxen och lite diskret slängde resten.
.
Efter jobbet åkte jag med min bil ( :D!) till akzo för att sedan snåla med modern och fadern ut till birsta och köpa julklappar, men jag hade ju i princip köpt klart alla mina klappar så jag hittade inget annat än två nagellack.
Var lite sugen på nå julpyssel när jag kom hem, ja jag gillar att hålla på med sånt, så jag köpte några röda äpplen, penslade sedan lite äggvita på dem och strödde över strösocker... Såg då ut som om äpplena hade frysit. Faktiskt ganska fint.

-Emma Sten


attans då

Nått bak blev det ju inte igår... hmm, nä jag fick tydligen magproblem. Säkert bara för att jag brukar säga att jag aldrig får magsjuka (peppar peppar!). Jag mådde illa hela dagen och fick inte i mig nått förän på kvällen, då i form av lite blåbärssoppa. Plus att jag hade nå djuriskt ont i ryggen och huvudet också. Konstigt nog så verkar det mesta ha försvunnit nu, bara bubblar i magen då och då. Men det kan vara för att jag är hungrig också, så jag antar att jag ska gå occh äta nått, kanske lite kräm. Förhoppningsvis så tystar det min mage... och förhoppningsvis så var bara det där en sån endags-grej, hoppas på det:) 
-Emma Sten

do you feel better now

Bestämde mig för att åka in till stan/birsta dagen till ära. Så tog bilen min vid 1 och rullade iväg, staden först för ett snabbt ärende sedan blev det vidare till IKEA där jag för övrigt hittade en julklapp till farmor och en kokt korv i kiosken alldeles utanför... man blir ju hungrig liksom. Hittade några fler julklappar under min vistelse där också.
Ikväll bakade jag lite jul-muffins samtidigt som jag kollade på Ung och bortskämd, man blir lika förundrad varje gång man ser det där programmet. Nästan lite smått irriterad. Anywho, målade också naglarna senare för dom som är intresserade av det, och hann även se Prinsen av egypten... riktigt bra Disneyfilm! Var ju lucia idag också, men nått luciatåg har man inte sett skymten av.



kanske att det bakas nått imorn med:)
-Emma Sten

headlines here please

Gick faktiskt bra att jobba igår, fick t.om slta en timme tidigare för tydligen så var inte undervattensrugby sådär jättepoppis.
Dagen till ära så fyllde Evalisa år och det bjöds på en massa fika, gott var det! Börjar snart att bli klar med mina julklappar ockå, känns skönt. Har bara ett par stycken kvar att inhandla så är man klar. Jag har kommit fram till att jag gillar att slå in paket, det är liksom roligt när de blir fina, sådär fina så att man nästan inte vill öppna dom;)
mmmums

Tosse iggade

-Emma Sten

jaques

Emma Sten har köpt en bil! Japp, det är sant. Det blev en mörkblå saab från årgången 97. Jag kan säga att jag är mycket nöjd och happy över att jag äger en helt egen bil som jag själv har betalt för!:D WIHOOOOOOOO!!!
Så igår tog jag och modern den in till stan och den funkar finemang! den har t.om extralysen.
Kan även säga att jag har åkt på en förkylning... hmm, surt sa räven. Men tapper som man är gick jag ändå och jobbade igår och skall även jobba denna kvällen, 16-22. Nä men så illa sjuk är jag inte, lite snorig och nysig och hostig:)
Den heter för övrigt Jaques (franskt 'jack', men förstår varför när man ser registreringsskylten) ;)

-Emma Sten

it's so clear to me

Jobbelijobb även idag. Puh, man känner att skallen blir helt tömd, som en disktrasa man vrider vattnet ur. Men det gick ändå bra även fast dagen givk riktigt långsamt på slutet.
Denna kvällen kom Stew hit och vi har baka en masssa peppisar och dekorerat dom jättefint, ja det kan ju variera från person till person vad man nu tycker om dem. Så det blev att en och annan pepparkaksdeg-klick slank ner i kaggen där den nu ligger och guppar tillsammans med lite julmust.
Imorn ska jag också jobba tydligen, men skönt med sovmorgon till 12.20... men sen slutar inte dagen förrän kvart i sex.
Fyra av väldigt många peppisar, ett vanligt jul-hjärta, en darrande kossa som stew gjorde, en tomte och snögubbe till mitt pepparkakshus:) :


-Emma Sten

poppis?

Med aningen panik i rösten ringde de från jobbet imorse och behövde mig där för arbete... då kom jag med beskedet att jag redan skulle jobba i en annan klass idag, jag hörde tystnaden i andra delen av luren när personen i fråga försökte smälta orden som kommit från min mun.
Ja ungefär så gick det till, eller jag la dit lite mer dramatik i berättelsen för att göra den mer intressant. De sa i alla fall att de kunde lösa det.
Senare var den där paniken tillbaka, de behövde mig hos en klass med treor imorn, men de ville också ha mig på samma ställe som idag. Men efter mycket om och men så blev det 3orna som drog vinstlotten... alltså det var dom som kommer att få umgås med mig imorn ifall ni trodde nått annat.
Hade tänkt att jag skulle ha simmat idag, tyvär så blev ju det inte av eftersom jag somnade på golvet. Ja nu var det ju inte så att jag la mig på nått random ställe, utan framför brasan där elden lockade mig till sömns.

-Emma Sten

jag säger bara tre ord: jag dör

Kollade för ett tag sen på "ung och bortskämd" eller vad det heter, haha och vissa där måste ju ha andats in nått... eller blivit tappade när de var små.. eller kanske vissa av föräldrarna har det. Det var i alla fall en lite små femenin kille som sade klokt när han dömde ut någon "jag säger bara tre ord: jag dör"... hmm, tappad perhaps? Nä men nu ska jag inte vara sån, men man börjar ju fundera. En annan sak som slog mig var att jag kikade på Paradise Hotel också och upptäckte att en snubbe var med på båda ställena... dubbelpucko?
Jobbade idag och det tärde aningen på min trötta hjärna... ja underskatta inte dom som arbetar med barn! Det kan bli ansträngande kan jag lova.
Slutade rätt så tidigt så jag drog in till staden med Evelina för lite julshopping, och lyckligtvis lyckades jag hitta en och annan julklapp. Bra start! Då var det bara ett par stycken kvar då.
Nä nu ska jag ta och sova för de ringde förut idag och ville att jag skulle jobba även imorn, en helt ny klass, 2or tror jag att det var.
Eve mös

-Emma Sten


men okej då

Nämen titt vad som skuttade fram och pallade aningen ruttna äpplen från farmors äppelträd förut idag:


-Emma Sten

det var randoms

Det var ju som sagt utgång igår... var väl en sisådär, eller om jag ska vara helt ärlig så låg den inte alls på min top 10 lista för awesome utgångar. Men man kan ju inte alltid lyckas. Det var i alla fall roligt hos Eve innan men resten skulle jag ha kunnat hoppat över.




God afton
-Emma Sten

mysterious dude...

Ikväll är en utgång inplanerad... med evelina, men troligtvis kommer fler folk ha anslutit sig innan det är slut.
Klippte alldeles nyss Olles hårsvall, det blev awesome tycker jag.. undra om han själv är lika nöjd eller om han bara säger så för att han är rädd för mig. Nä troligtvis blev han nöjd, här kommer en bild på mannen, så ni kan ju säga om det var helt underbart bra klippt av mig eller icke...

-Emma Sten

shooting some pool

Har spelat biljard denna kvällen, och måste säga det, jag är grym. Säg till om nån vågar ta en match!
Så här så det i alla fall ut när jag åkte hem:


Tror att det lutar mot en vit jul...
-Emma Sten

du är så inlindad i lager din lökskalle

Eve hade hyrt fjärde Shrek filmen så vi såg på den ikväll. Sen hjälpte hon  mig även att klippa ut en massa bilder som jag skulle sätta i en ram... dock så kom inte spiken upp ikväll men förhoppningsvis så kommer den att uppenbara sig på väggen inom en snar framtid.
Fick för mig att jag skulle klippa av håret lite granna också... inte jättemycket men ändå. hade velat ha det som det var men insåg att det var såå slitet, det skulle nog ha svårt att växa mer om jag inte hade klippt av det lite. Ungefär en decimeter kanske.. fast då  var ju håret längst ner rätt så slitet också så de flesta kanske intte ens kommer att märka nått.. ojoj blev lite ordbajs där.
Får se vad morgondagen bjuder på, är ännu lite oklart.


-Emma Sten


gingerbreadhouse

Hittade gardinen! ho ho! Har t.om satt upp den. Har hunnit ganska mycket idag ändå... kikat på en julfilm (Love Actually), dekorerat mitt papparkakshus, varit upp och lämnat mina lönepapper, dammsugit, rensat lite här och var och tänkte försöka mig på att få upp lite julbelysning ute.. men då var det ju bara det att jag måste hitta dem först, suck... får väll ringa hon som antagligen har gömt undan dom, mamma. Nä men hon brukar veta vart saker är som jag inte kan hitta.
Och snart kommer Eve också antar jag, på torsdagar brukar vi ha lite fredagsmys faktiskt.. fast det är på en torsdag då istället. Blir kanske lite bak och lite chill, vem vet.
Dassigt och lite tråkigt innan


lite godisar

Också blev det klart!


Vad tycks?
-Emma sten

1 december...23 dagar kvar

Det blev staden idag som planerat, Steffen plockade upp mig at Akzo eftersom jag dumpade bilen där åt modern min. Väl på stan så tror jag att vi rännde runt på varenda affär i hopp om att hitta nått plagg som man bara ska ha, men icke! Vettetusan vad som har hänt... samma sak på birsta också. Bestämde oss för att stilla våran hunger på Charm, det blev en awesome parmaskinka och mozzarella macka... och ett vaniljhjärta. Ja, jag vet att de ser tråkig ut men ack så goda.
Efter att födan hade landat i våra magar så lyckades jag faktiskt hitta 2 toppar på cubus (huh, det var ett bra tag sen jag hittade nå kläder där). Sedan skiljdes våra vägar och jag tog bussen hemöver.
Kvällen har sett ut som följer: Fixat granie's frilla, lagat mat, tränat, ätit typ 3 apelsiner i ett svep(gooda), kollat på en massa family guy, börjat montera ett pepparkakshus (som jag för övrigt ska dekorera imorn)... that's all.
... Just det, måste gå på jakt efter den där gardinen jag letade efter för nån dag sen, hittade den inte.
Mums!



-Emma Sten

million miles away

älskar denna bilden, älskar när man kan se alla stjärnor

Sjunker lite lägre för varenda gång jag vänder om
men jag vänder om, än en gång.

-Emma Sten


RSS 2.0